zondag 26 juni 2016

We zullen doorgaan

Eigenlijk heb ik meer zin in uitslapen, maar als het dan toch de allerallerallerlaatste H. Mis is vandaag in onze RK buurtkerk, dan wil ik er toch wel bij zijn. De wat zalvend prekende priester Koos - niet erg algemeen geliefd voor zover ik opvang - houdt een vrome preek over de laatste eucharistieviering hier en dat we Jezus in ons hartje moeten dragen, en dan zingt het koor nog een wonderschoon lied, en ik denk: dat was het dan. 

Maar dan staat de voorzitter van de parochianen op en zegt: Lieve mensen, wat de priester ook zegt, we gaan gewoon door zoals we dat het afgelopen halfjaar deden: twee keer per maand een Taizéviering en twee keer een H.Mis, geleid door twee emeritaat-priesters die niet onder het gezag van het Bisdom vallen. 

Dus dat de opperpastoor anderhalve week geleden dreigde dat priesters die hier de H. Mis zouden opdragen afgezet zouden worden, dat heeft op deze twee geen effect. Pas wanneer de kerk daadwerkelijk verkocht wordt, dán hebben we een andere situatie, zegt de voorzitter.

Het koor dat een fantastische dirigent had die per vandaag vertrekt, deelt mede ineens ook een nieuwe dirigent gevonden te hebben. Het is toch wel een mooi continuing story: de opstandige volhardende RK-gelovigen van Zuilen. 

Bobby die de meeste zondagen liever uitslaapt dan dat hij mee naar de kerk gaat volgt de voortgang van het verhaal desondanks geboeid en zegt steeds: waarom bel je de krant niet.

Geen opmerkingen: