maandag 4 oktober 2021

Gooi

Will is weer terug van haar weekje weg en we gaan naar het Gooi. Zij vindt maandag de beste wandeldag: zo pril als de week dan is en zo leeg de natuurgebieden. Ik vind het best. Het is geweldig weer en het Gooi is op zijn mooist. 

De route die wij lopen heet ‘Valkeveen’ en start op de Bussummerheide. Het is een paaltjesroute van een site waar we nog niet eerder een wandeling van deden, met (beloven ze) groene pijlen op betonnen paaltjes en aan lantaarnpalen. Die kunnen we regelmatig niet vinden, dan lopen we fout en maar weer terug naar de laatste pijl die we gezien hebben. Een soort processie van Echternach. Ze hebben ook geen pdf maar een dynamische wiebelkaart, waar je niet op kunt zien waar je je bevindt ten opzichte van de route. Het gebied is prachtig, maar dit ‘wandelnetwerk Noord Holland’ is geen aanrader.

Nu heb ik een ‘filmpje’ gemaakt in de app iMovie, om u jaloers te maken, maar het een beetje edelkitch geworden. Dat komt denk ik door het muziekje, maar dat moet u mij vergeven, dat krijg ik niet weg. Zo mooi was dus de wandeling.

Geen opmerkingen: