vrijdag 1 oktober 2021

My first 'filmpje'

Mijn eerste 'filmpje'. Vandaag liep Ik een rondje om de prachtige singels, waar een expositie was van fotograaf Ruud Spaargaren met foto's van daklozen. Ik had erover gelezen in het AD dat buurtbewoners daar geen foto's in 'hun' park wilden van daklozen. Protest hadden aangetekend. Maar van de rechter geen gehoor gekregen. Dus ik loop door het Zocherpark met om de zoveel honderd meter een groot portret. De dakloze is ook een mens. Kijk hem/haar eens echt aan, en zie in zijn ogen zijn verhaal, dat is zo ongeveer de strekking. Vandaar de titel ‘Het ogenblik’. Kijk elkaar aan en heb een ogenblik.

Het is nog een beetje een krakkemikkig filmpje, my first, er zit geen voorpagina en tekstjes in en aan, en geen muziekje achter, want het programma waarin ik dit probeerde ('Foto's' in Windows) heeft standaard slechts één vrolijk muziekje, als ik iets anders wil moet ik iets uploaden, maar ik heb (behalve de liedjes van koor) geen muziekbestanden op mijn computer. 

Muziekbestanden is iets van vroeger. Van tien jaar geleden of daaromtrent. Napster, herinner ik me, dat je nachtenlang cd's zat te rippen en te delen met de hele wereld. Dat waren nog eens tijden. Nu weet ik niet hoe ik aan een minimal muziekbestandje moet komen. (Inmiddels is me dat ook weer gelukt via de Audio Library van YouTube).

Toen was het bestand veel te groot om hier in deze blog-omgeving te uploaden en heb ik dat via een omweg via  YouTube gedaan. Kortom: een avondje knutselen. Maar het is geloof ik wel leuk om zó een wandeling te laten zien in plaats van in een collage.



Geen opmerkingen: