dinsdag 12 oktober 2021

Storing

Ochtenddienst bij de Buurttaxi. Al gauw blijkt er een storing in de telefonie en mobiel internet van Vodafone, mijn provider. Ik kan niet bellen en niet gebeld worden, niet internetten, en er komen ook geen appjes binnen. Eerst heb je dat natuurlijk niet door, tot je zelf wilt bellen met de centrale en dat niet lukt. Bij een kapsalon waar ik een dame moet halen kan ik even bellen. En ja er is van alles.

Dan doet ook de TomTom in de auto het niet meer en ik ken heel veel straten niet. Normaal heb ik als achtervang Google Maps op de telefoon, maar nu dus niet. Ik moet een mevrouw halen van Daelwijck, begraafplaats en Uitvaartcentrum, maar ik kan haar niet vinden. Drie trage rondjes rijd ik terwijl het stortregent. Ik kan ook niet naar de centrale bellen of er iets is gewijzigd. Dan rijd ik maar met pijn in het hart naar het volgende adres, toch wat bezorgd dat ik misschien wel een negentigjarige in de kou heb laten staan.

Maar verder heb ik vooral leuke dankbare klanten. Twee 90-plussers gaan ‘sporten’ in een buurthuis. Ze spelen 'koersbal', vergelijkbaar met jeu de boule. Hun sport heeft anderhalf jaar stilgelegen. Een andere mevrouw gaat in datzelfde buurthuis bridgen. Een mevrouw breng ik naar de fysio, een naar de kapper. Een moet bloedprikken. Deze is zo dik dat ik de veiligheidsriem niet om haar heen krijg. Ik moet heel hard in haar vet drukken om de sluiting van de riem te vinden. Van die dingen. Verder is ze wel monter.

Educatief blokje over 'koersbal':

Geen opmerkingen: