dinsdag 6 juni 2023

Doe Het Zelf

Als ik naar Bilthoven fiets, wat ik af en toe doe vanwege de tweewekelijkse dinsdagochtend zanggroep, passeer ik in Groenekan de Doe Het Zelf-zaak Van der Neut. Een soort Welkoop, maar dan nog particulierder. Een familiebedrijf. Ik was in april een keer bijna  gestopt, omdat op een schoolbord stond geschreven dat ze pootaardappelen verkochten maar toen fietste ik toch door omdat ik een schichtige bui had. En toen was het alweer mei en nu alweer juni.

Maar toen in half mei Zwager4 uit MeckPom op bezoek was, die zijn leven lang (ook van 1957) al moestuiniert, deed hij heel laconiek over het poten van aardappelen. Je kon het altijd nog proberen. Zo nauw steekt die datum niet. Dus als ik er vandaag langs fiets neem zie ik nog een halve emmer pootaardappeltjes staan. En neem ik vier losse mee. Gewoon om te proberen. Moet ik wel weer een nieuwe meter tuin omspitten. En gieteren. 

[Ik heb uitgerekend dat ik ongeveer per dag 2 km loop om de tuin te gieteren. De afstand van de sloot naar het hekje is ca 50 meter, dus 15x2x50=1,5 km, plus dan de afstanden in de tuin.]

Geen opmerkingen: