zaterdag 10 februari 2024

Omtzigt

Sinds Pieter Ontzigt uit de informatieronde stapte kijk en luister ik weer alle uitzendingen die hem proberen te duiden, en Wilders, Yesilgöz, Plasterk en Van der Plas. Het is toch niet raar, dat ik ze eerder probeerde te portretteren.  Verder dan Yesilgöz en Van der Plas ben ik niet gekomen. Wilders en Ontzigt kon ik niet aan. Deze is van Siegfried Woldhek (NRC). Cartoons zijn toch anders dan wat ik doe. Een gekweld mens. Niet altijd fijn on de omgang. Ik maak in mijn tekeningen de mensen meestal net iets aardiger en mooier. Misschien ga ik hem toch eens proberen: bij Ontzigt hebben veel mensen ook compassie. 

Hij-is-een-loner, kan-niet-samenwerken, is-geen-leider. Hij-zal-toch-niet-weer-een-burn-out-hebben? De andere onderhandelaars maken hem niet af, want ze hebben hem nodig. Ik luister naar de podcast 'De kamer van Klok' van de Volkskrant waarbij hoofdredacteur Pieter Klok, columnist Sheila Sitalsing, een politiek redacteur met presentator (wéér) Gijs Groenteman, een uur een kwestie gaan doorakkeren.

Wie weet wat? Wie vindt wat? De redacteur van de dag vindt dat de Koning (Alekzander) weer de informatierondes moet doen. Maar ter redactie van de VK is hij de enige die dat vindt. De informerende rol van de koning geeft het volgens hem allemaal net wat meer gewicht dan dit gedoe en gekibbel onder leiding van Plasterk die zelf wel minister president wil worden.

Zullen we ons deze enerverende periode en deze personages over een paar jaar nog herinneren? 

Geen opmerkingen: