zondag 4 februari 2024

Saturdaynight

Met Zus3 naar de film. We kiezen de Japanse film 'Monster' die om 20.45u begint in het filmzaaltje in de bibliotheek op de Neude: 't Hoogt on Tour. Dan kan ze nog terug met de bus naar huis.

We hebben unaniem voor deze film gekozen, maar hij blijkt niet eenvoudig te volgen. Een alleenstaande moeder met een zoontje dat nogal onbegrijpelijk doet. Hij schijnt door een leraar geslagen te zijn en zij gaat reclameren en stuit daarbij op wonderlijk afstandelijk gedrag van het schoolbestuur.

Dan verschuift het perspectief naar de leraar, die heel lief voor de kinderen blijkt te zijn, maar onheus bejegend vanwege de klacht.

Tenslotte komt het verhaal van twee jongetjes centraal  te staan, vriendjes die elkaar heel leuk vinden en doorhebben dat dat niet kan en dan gaan ze zich in bochten draaien en liegen. Het verhaal wordt soms achteruit verteld, en dan die wisselende perspectieven, herhalende scenes. Je moet het gewoon over je heen laten komen en dan begint er wel een lichtje te branden. Behalve dat we het  moeilijk te vatten vinden is-ie toch mooi.

En leuk om zo uit te zijn in hartje Utrecht. Het gonst.

Geen opmerkingen: