dinsdag 20 februari 2024

Scrapper

De Bayerische en de Limburgse vriendin gaan naar de middagfilm en ik mag mee. Ze hebben dd Britse film Scrapper uitgekozen. BBC, dat is echt een kwaliteitskeurmerk. Als-ie Amerikaans was geweest was ie waarschijnlijk stom kitscherig geweest, zeggen we na afloop. 

Georgie van 12 is haar moeder kwijt, die is overleden, en ze woont in haar eentje in het huis van haar moeder. Sociale woningbouw in pasteltinten. Met fietsen stelen en verkopen verdient ze de kost en de huur. De social workers en leraren maakt ze wijs dat een oom Winston Churchill voor haar zorgt. Ze heeft een buurjongen Ali als vriendje, die haar helpt bij het fietsen stelen.

Dan komt er een geblondeerde jongeman aan de deur die vertelt dat hij Jason heet en dat hij haar vader is. Hij trekt bij haar in en ze knetteren wat af. Allebei nogal eigenzinnig en onaangepast. 

Ja, eind goed al goed. Een mooie middag in het Filmhuis Slachtstraat, voorheen 't Hoogt, waar het in het café een drukte van belang is met pensionado's die naar de film gaan en lunchen, koffie, thee, borrelen. Hele goeie formule voor de doelgroep.

Geen opmerkingen: