zondag 19 maart 2017

Wandeling 2

Kom, laten we naar de duinen van Maspalomas gaan, naar het Reserva Natural las Dunas de Maspalomas. Een stukje Sahara op de Canarische Eilanden. En weet: het ligt vlak onder de beide grootschalige toeristenoorden Maspalomas en Playa del Inglés. De foto's van de duinen zijn prachtig leeg, daar hopen we dan maar op, en misschien vangen we nog een glimpje zon. Bij ons in de bergen onweert het tenslotte almaar door. 

Als je op de kaart kijkt zou je denken dat het een half uurtje rijden is van St. Lucia naar de zee, maar dat is niet zo. Het is minsten een uur haarspeldbochten kronkelen door een woeste wildwestkloof. Wel weer een belevenis. Gelukkig hebben alle bochten een vangrail.

Eerst lopen we uren langs zee met de voeten in de verrukkelijke branding vanaf de vuurtoren van Maspalomas naar Playa del Inglés en vandaar via een superdeluxe resort door het natuurgebied weer terug. Daar geraken we in een eindeloos cruising gebied voor homomannen. Er is geen ontkomen aan. Wat een gedoe, dat gehunker en wat al niet meer in zand en struikgewas. 

Aan het eind van de dag weten we weer helemaal waarom we het niet zo op grootschalige toeristenoorden hebben, hoe mooi zee en strand en zon ook zijn, en waarom we gekozen hebben voor het prachtige bergdorp St Lucia.

Geen opmerkingen: