vrijdag 31 maart 2017

Matthäus for the millions

We gaan naar Tivoli/Vredenburg. Bobby heeft vrijkaarten gekregen voor een nieuwe ingedikte gepopulariseerde versie van de Matthäus Passion. Met de serie Pieces of Tomorrow wil Tivoli/Vredenburg hun hippe jonge publiek kennis laten maken met klassieke muziek en vanavond is de Matthäus aan de beurt. Door dé Bachvereniging. Die ook het jaarlijkse ultieme optreden in de Kerk te Naarden verzorgt. De laatste jaren gaan we bijna altijd naar de Generale Repetitie in de Geertekerk, wat ongelofelijk informeel en haast huiselijk is. 

Maar dit jaar dus dit. Met een vast heel erg beroemde dj geheten St Paul. Ik denk dat hij beroemd is want de Grote Zaal zit bomvol vooral jonge mensen. En ze zijn laaiend enthousiast. Waar de Matthäus normaal uren duurt in gewijde sfeer is dit een concert van 21u tot 22.15u met allemaal kletspraatjes en interviewtjes tussendoor. 

We hebben Broerlief en Zwager4 meegenomen die ook hun ogen uitkijken naar deze nieuwerwetsigheid. Ergens vinden we het maar niets, zo, want de magie is helemaal afwezig, maar die drukte en het enthousiasme is wel weer erg leuk. Vooral het normaal toch tranentrekkende 'Erbarme Dich' voldoet helemaal niet aan onze verwachtingen en wensen. Mopperende oude mensen zijn we nog net niet, zeggen we, maar worden we al bijna. Dus vinden we het vooral een interessánte avond. Deze doordeweekse avond eindigt diep in de nacht. 

Geen opmerkingen: