dinsdag 7 december 2021

Appeltaart

In het kader van ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’ stuur ik in het begin van de avond een mailtje aan de aanjager en ‘baas’ van de Appeltaartconcerten. Want hun concert - ditmaal in de Domkerk - is uitverkocht. Misschien herinnert u zich de bijzonder leuke Appeltaartconcerten die ik bijwoonde in de tuin van Slot Zuylen. In het woud van Corona-beperkingen vinden deze creatieve musici elke keer weer mogelijkheden. Overdag tot 17u mogen wél concerten. Of er misschien een plek over is of dat er misschien iemand afgezegd heeft. Eerst komt er een mailtje terug dat er écht geen plek is, maar om half elf komt er een nieuw mailtje: mevrouw Schoonveld heeft afgezegd en ik mag ik haar plaats. 

Die Appeltaart-musici zijn professionele klassieke musici - vrienden - die af en toe in buurt- en verzorgingshuizen en op scholen optreden. En om een klassiek concert voor de mensen die het fenomeen niet kennen nòg aantrekkelijker te maken serveren ze na afloop koffie met appeltaart. 

Het is prachtig. Er mogen dus niet zoveel mensen in vanwege de 1.5 meter, maar al met al zijn het er toch vele tientallen. Wel wordt als het concert net begonnen is alles weer stopgezet, want er moeten nog wat busjes uitgeladen worden. Busjes? En dan komen er tientallen stokoude mensen binnenrollen in rolstoelen uit verzorgingshuizen. Familie of vrijwilligers die de rolstoelen duwen.

De muziek is prachtig, het is allemaal even mooi en ontroerend dat sommige mensen het leven van anderen zo opfleuren.

Geen opmerkingen: