dinsdag 7 december 2021

De sloffen des levens

De Noorse kerstsokken (de onderste) kocht ik vijf jaar geleden in Travemünde, toen Bobby en ik er een week in een Landal-huisje logeerden. Aan het strand. In november. Brr. Blijkbaar was ik mijn pantoffels vergeten. Het was een heel leuk weekje weg. Travemünde ligt aan de Ostsee, boven Lübeck. Aan de monding van de Trave, zoals de naam al zegt.

Om in Travemünde zelf te komen moesten we eerst met een veerpont de Trave oversteken. Daar waren wat  stomme winkeltjes, en twee of drie restaurantjes. Daar vond ik deze sloffen voor geen geld. Ik had een maat te groot genomen uit angst dat ik te kleine sloffen zou hebben, maar omdat het nogal snijdend koud was had ik ze niet gepast. Veel te groot. Ik heb er jaren op lopen sloffen. Maar zo gehecht. De herinnering.

Nu wilde Zus4 voor haar Schwiegertochter voor kerst pantoffels kopen. Ik had de Schwiegertochter de mijne laten zien en die vond ze leuk, maar ze hoefde ze niet, nee, want ze waren ook haar veel te groot terwijl haar voeten twee maten groter zijn dan de mijne.

Dus wij met zijn allen elk op zijn/ haar eigen telefoon pantoffels zoeken. Dat is een leuk gezelschapsspel. Zus4 koopt alles bij Amazon. Nou is dat wel te begrijpen als je zó op het platteland woont, maar ik als stadsbewoner kies toch voor de fysieke winkel. Alleen al om te passen. En het kletspraatje. Voor mijzelf vond ik bij Bol.com deze, die van Scapino waren. Die winkel zit in Utrecht aan de Oudegracht en heeft m op voorraad. 

Geen opmerkingen: