dinsdag 15 augustus 2023

Souvenir Humoresque

Twee weken geleden waren we in de ‘Do-It’ voorbij St. Moritz, op zoek naar reparatietape voor de tent, waar ik deze twee kledinghaken vond. Een steenbok en een edelhert. Ofzo. Echt iets voor mijn huisje, dacht ik. Ik kon niet al te lang nadenken en dus nam ik ze maar mee. Net heb ik ze vastgeschroefd  aan beide kanten van de deur één, dan kan bezoek (of ikzelf) haar zijn jas ophangen. 

Maar ik zit er nu naar te kijken: waarom vond ik ze leuk? Ze refereren aan jachttrofeeën. En gisteren heb ik de uitzending van ‘Zomergasten’ van Theo Maassen en prijswinnende kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak, waarin ze wel een uur lang ageert tegen de jacht. Zij is een schrijfster die in haar boeken vooral over dieren vertelt. Allerlei dieren. Vaak koeien.

Het is een bijzondere uitzending, de ontmoeting tussen Theo Maassen en Bibi Dumon Tak. Het is niet een format-gesprek, maar een gewoon gesprek van mens tot mens. Soms wat onhandig, maar altijd verrassend. En leuk. Zij raakt hem. Zij raken de kijker. 

En nu heb ik een boek van Bibi van de bibliotheek gehaald, over de rol van dieren in oorlogen. En deze twee haken toch maar opgehangen.

Geen opmerkingen: