zondag 29 september 2024

Les Ardennes

We gaan een huisje zoeken in de Ardennen. Ik vind huisje zoeken niet eenvoudig. Waar moet je beginnen? Jarenlang gingen we naar Landal-parken die in november enorm aantrekkelijke aanbiedingen hadden, maar die hebben we nu allemaal wel gehad. De een is leuker dan de ander. Een park - Village Gottales bij het dorp Trois Ponts - had een geweldig leuk rond torenhuisje maar het dorpje was niet heel leuk. Eén restaurant slechts en alleen in  het weekend open. Je moet echt rekening houden met mogelijk slecht weer. Een houtkachel doet wonderen.

Nu heeft Bobby behalve Landal ook Roompot, Centerparks en een paar Belgische Ardenner-parken vooronderzocht, maar steeds als ik me in die huisjes/parken mist en regen voorstel, tenslotte is de kans daarop groot in de herfst, dan word ik een beetje mismoedig. De afmetingen en inrichting van die huisjes zijn knap karig. De 'aanbiedingen' zijn ook niet meer wat ze geweest zijn, die bedragen inmiddels minimaal 500 euro per week. En meer dus.

Dus vanmorgen ga ik toch nog maar even bij Airbnb zoeken op 'Ardennen'. Dan kom je ook uit in Noord-Frankrijk. Daar zijn echt leuke huizen bij. Wel weer tikje duurder, maar echt gezellig. Er zit ook een watertoren bij, maar die is zo raar ingericht, een woonkeukentje met daar boven twee slaapkamers, dat doen we maar niet. We verdienen toch echt wel gezellig. Eind van het liedje: we boeken een groot kleurig huis van ene Annie in het dorpje Léglise in de buurt van Arlon.

Geen opmerkingen: