woensdag 25 september 2024

Vegan babi pangang

Uiteindelijk heb ik toch een setje van die vegan vleesvervangers van Peas Makers gekocht, een kennismakingspakket met slechts zes zakjes, dat is voor twaalf tweepersoons maaltijden. Je gebruikt zestig gram voor een maaltijd voor twee. Het is gedroogd spul en je weekt het in kokend water. Zelf vind ik het wel aardig, en Bobby vindt de recepten zelfs heel erg lekker, maar ik zou het nog niet voorzetten aan gasten. Ik heb nog vier zakjes in de voorraadkast en vandaag probeer ik het recept babi pangang. Normaal maak je dat met varkensvlees, maar dat koop ik nooit.

De kunst bij deze recepten is de saus, die is uitgesproken en de vegan stukjes nemen de smaak van de saus aan. In dit recept zit ook steranijs, maar dat proef ik niet terug, dus dat ingrediënt kun je denk ik wel weg laten. De rode saus maak je zelf, met rode ui, knoflook, gember, azijn, sambal, suiker, tomatenpuree en water. Die is erg lekker.

Ze serveren er atjar bij, maar dat ben ik vergeten te kopen. Ernaast doe ik sperziebonen en (zelf) ingemaakte komkommer. 

- Vegan babi pangang:

- Babi pangang met vlees:

Geen opmerkingen: