maandag 22 april 2013

'Ek Loop Die Pad'


Dia, die vorig jaar al kaartjes voor de Zuid-Afrikaanse zangeres Amanda Strydom gekocht had, is momenteel in Amerika. Ik voel mij zeer vereerd: ze heeft mij haar kaartje gegeven. Met Hani501 en Will ga ik naar de Kleine Komedie. Strydom is in Zuid-Afrika een superster, een levende legende. Ze ontving er al tal van onderscheidingen en prijzen.

In Nederland groeit het aantal fans. Ondersteund door drie topmuzikanten wisselt ze Afrikaanse fado af met stevige rock en romantische ballades. Wat een stem, wat een présence, wat een plezier, wat een perfectie, wat een emoties. Wat een prachtige avond!

Het is wel een beetje een dames-op-leeftijd-avond. Amanda geeft haar gehoor dan ook een prachtig rolmodel. Ze is van 1956, één jaar ouder dan ik dus, al zou ìk zeggen dat ze ouder is. Behalve om naar haar te luisteren is het ook fascinerend om naar haar lijf te kijken, dat heel anders is dan dat van jonge meisjes. Ze heeft een relatief groot hoofd en grote romp, en tamelijk dunne armen en benen. Voort de pauze draagt ze een legging met lang colbert, na de pauze een paarsfluwelen robe. Ze swingt en rockt en flirt. Dat is mooi, dat kun je blijven doen tot je tachtigste.

Dit is de titelsong van het programma: 'Ek Loop Die Pad':



En ze eindigt met het Pelgrimsgebed.



Geen opmerkingen: