zondag 7 april 2013

Parkwijk / Langerak

Het nieuwgedroomde droomhuis aan de Catherina van Renneslaan doet niet mee aan de Open Huizen Dag, maar we rijden er toch even langs om een idee te krijgen. Het is heel verhelderend om langs droomhuizen te rijden. In dit geval is het ineens verkocht. Dus moeten we op zoek naar weer een nieuw droomhuis. Weer niet aan de Vecht, maar nu aan een sloot.

Dit huis gooit ook best hoge ogen. Het ligt aan de Groenedijk aan een slootje en wekt de indruk dat je op je eigen eiland woont. Je hebt - samen met de buren - een eigen oprijbrug. Het huis is ruim, hoog, licht en ongewoon. Dat vind ik echt een pluspunt. Een permanent vakantiehuis. Die Groenedijk is een oud streekje in een nieuwbouwwijk.

Het minpunt is dat het over de A2 ligt, waar het Parkwijk / Langerak heet, wat een eufemisme is voor Leidsche Rijn.We leggen de lineaal over de kaart. Dit Parkwijk / Langerak voelt heel ver, maar de afstand van dit adres naar hartje Utrecht is korter dan van eerder gezochte adressen. 6,6 km en via de Vleutenseweg 22 minuten naar het Domplein. De A2 is hier overtunneld en er komt een fietsersbrug over het Amsterdamrijnkanaal. Dit voor de dissonantie-reductie.

Geen opmerkingen: