zaterdag 20 april 2013

Mijn Eerste Meindls

Trouweloos als ik ben ga ik niet zoals beloofd aan carl Denig Amsterdam naar Carl Denig in Nieuwegein, maar naar Bever in de Jakobsstraat. Dat is tenslotte op spuugafstand van Bobby's huis. Daar hebben ze de Meindls al voor me klaargezet, maat 6. Wel even passen natuurlijk.

Een ijverig jongmens helpt me. Het is een jongmens met meningen. 'Heeft u geen wándelsokken?!?!? Waar loopt u dán mee?!?!? Katoenen sokken?!?' Ik loop al 55 jaar probleemloos zonder wandelsokken, maar nu denk ik vermoeid: Nou doe dan maar twee paar.... à € 19,95, dat wel.

Die maat 6 is volgens hem te krap voor mij, ik moet maat 6,5. Máár, helaas, net niet op voorraad. Hij probeert mij in maat 7 te kletsen. Ik ben een beetje vermoeid en vind alles best. Een gevaarlijke state of mind. Hij duwt mijn voeten in allerlei andere merken en kleuren als aubergine en mosgroen. Daar reageer ik gelukkig nog wel op. Ik wil middelbruine Meindls, sputter ik. Deze jongen heeft geen gevoel voor kleur of voor klanten met gevoel voor kleur.

Uiteindelijk worden we het eens over de Meindl Matrei Lady GXT. Ik krijg ook nog een tube impregneer mee, voor nubuck èn goretex. En nu moet ik in huis twee uur gaan lopen. In huis, benadrukt hij, niet buiten. Twee uur in huis? Hij weet niet wat hij zegt! Bobby's huis is maar 35 à 40 vierkante meter en overal staat wat!

Geen opmerkingen: