donderdag 20 maart 2014

Nogmaals: huisje

Ik vind bijna altijd alle vakantiehuisjes stom. Maar soms zijn huisjes zo stom dat ze me tot razernij drijven. Het is ook niet echt handig om in de schemer aan te komen. Dit huisje ligt in the middle of nowhere en heeft om te beginnen alleen spaarlampen met te weinig wattage. Eerst komen ze heel langzaam op gang en dan blíjft het te weinig licht. De lichtknopjes zitten op totaal onlogische plaatsen. De wind giert om het huisje, het is ijskoud en er is geen verwarming. Er is maar één slaapkamer met een lits jumeaux met twee roze bloemetjesspreien. Daar moeten we de komende dagen uit twee koffers leven.

De keukenkastjes voor zover aanwezig zijn onbegrijpelijk ingericht. Uiteindelijk vind ik de borden en kopjes achter een gordijntje op de grond. Er is geen afwasteiltje, en geen stop voor de gootsteen. Er zit geen rand om het aanrechtblad waardoor al het water op de grond valt. Er zijn geen vaatdoekjes. Er is geen plekje voor lege flessen. Er zit een gat op het rooster in de koelkast. En dit alles in het halfduister. Er is in geen velden of wegen een dorpspleintje of bar met boerenkinkels voor de afleiding. We schijnen tussen de wijngaarden te zitten, maar van wijnranken is niets te zien. Alleen maar korte dode stammetjes, die ongetwijfeld later dit jaar tot wasdom zullen komen, maar nu nog even niet. En keffende hondjes. En alle kanten uitzicht op de onmetelijke oceaan. Als het helder is moet je Tenerife, El Hierro en La Gomera kunnen zien. 

Buurman had al gezegd dat Puntagorda waar we záten het meest ideale stukje La Palma is/was. Ik lees Henks aanwijzingen na over de charme van dit gedeelte van het eiland. Het is een echte must see, volgens hem. Een hoogtepunt. Voor rustzoekers. Er zijn vulkanen. Er is veel lava, de laatste uitbarsting was nog in 1971, er zijn zoutpannen, er is een vuurtoren en een snackkar. 
>Het is duidelijk: ik moet nog van Fuencaliente gaan houden.

Bobby zegt dat Duitsers en Nederlanders zo van de Mediterrane landen houden, omdat bij ons thuis alles moet kloppen, en hier niets. Dat vinden wij leuk. 

Morgen eerst maar eens de keukenkastjes herindelen.

Geen opmerkingen: