vrijdag 21 maart 2014

Toeristische route

Ik heb er wat op bedacht. Wat andere mensen altijd al doen en ik doorgaans zo weinig mogelijk: ik ga een gidsje lezen om wat tips ter harte te nemen over deze omgeving. Normaal laat ik 'm graag aan mij ontrollen, vanzelf, maar hier kan het wel een zetje gebruiken. 

Eerst gaan we naar de vuurtoren en de zoutpannen van Faro de Fuencaliente. Het landschap is hier gitzwart van de gestolde lava. Ik ken het fenomeen van eerdere bezoeken aan vulkanische plekken, zoals de Etna op Sicilië en op het eiland Faial op de Azoren. Hier heb je dan die grote zoutpannen bij. Echt prachtig. Je kan van Fuencaliente naar hier lopen via twee grote vulkanen.

Daarna gaan we lunchen in een onooglijk kioskje hoog boven de oceaan, waar het uitzicht adembenemend is en de visjes verrukkelijk. Weer tuna. Aanbeveling van het gidsje. Dat is wel een geluk voor de uitbater, als je in een gidsje staat, want het zit er behoorlijk vol. 

Dan gaan we naar Las Manchas, waar een prachtig kleurig betegeld pleintje is, à la Gaudí, en een wijnmuseum. Een enorm leuk uitje. In het wijnmuseum zit een bus Fransen wijn te proeven en vierstemmige liederen te zingen, en boven krijgen vier kleine inwoners van Las Manchas gitaar- en ukelele-les. Vakantie is helemaal niet erg.

Geen opmerkingen: