vrijdag 2 augustus 2019

Cyclaam

Ooit was ik op fietsvakantie op Korfoe en afgezien van dat het heel zwaar was, fietsen op Korfoe, herinner ik me nog de duizenden cyclaampjes op de bodem van de olijfgaarden. En hoe verrukt ik van ze was - terwijl ze in mijn toenmalige opvattingen bejaarde tuttenplantjes waren. Ik herinner me dat ineens omdat er bij de bloemenwinkel in ons winkelcentrum cyclaampjes te koop zijn. 3 voor €5. Ik kan momenteel niet goed bij een tuincentrum komen, zonder auto of fiets, dus ik ben een beetje aangewezen op het perkgoed van AH en de bloemenwinkel. En het is volop zomervakantie dus ze sloven zich niet uit op dit gebied. En dan nu ineens cyclaampjes! 

Ze kunnen in augustus in de grond, lees ik. Houden niet van zon en niet van natte voeten. Ze fleuren de najaarstuin enorm op, wel  tot november. Zou dit het antwoord kunnen zijn op de kant van de tuin waar door de hoge schutting nooit zon komt? Vorig jaar had ik er al een witte herfstanemoon neergezet en die lijkt terug te komen, dus dat smaakt naar meer. Wie weet met die cyclaampjes! 

De Griekse cyclaam is een geheel eigen soort, geen idee welke Latijnse naam dit perkgoed draagt en wat het doet. We gaan het zien.  

Over winterharde cyclamen:

Hoe cyclamen in de tuin te poten:

Geen opmerkingen: