zaterdag 10 augustus 2019

Series

En verder ben ik om de gedachten een beetje af te leiden als een gek aan het binge-watchen. Serie na serie. Ik zit weer even in het VPRO-aanbod (NPO 3) en misschien switch ik weer naar de Netflix. Elke dag heeft haar eigen keuzes. De nieuwste serie die ik kijk is ‘The Pier’, een Spaanse serie over een man met een dubbelleven. Jonge hippe mensen met goede banen, goeie auto’s en goeie huizen. 

De serie begint met de zelfmoord van Oscar aan een pier bij Albufeira en zijn vrouw Alejandra - succesvol architecte - moet hem identificeren. (Ik vind het onbegrijpelijk dat het speelt in Valencia én in Albufeira in de Algarve in Zuid-Portugal dat hier gepresenteerd wordt als een grote leegte. Toen ik er ruin 20 jaar geleden was was het stampend vol apartementenconplexen, kilometer na kilometer. Of zou er ook een Spaans Albufeira zijn? O ja, er is een natuurgebied Albufera onder Valencia. Ik ben er wel eens geweest zelfs, maar zonder auto. Met de bus was het nogal ontoegankelijk.)

Zij krijgt zijn eigendommen waaronder een tweede smartphone en daarop ontrolt zich een heel dubbelleven met een tweede vrouw Verónica en een dochtertje daar in dat Albufera. Alejandra gaat naar deze Veronica maar zegt niet wie ze is. Ze is beeldschone hippie voor wie haar Oscar ook de ware was maar die ook de vrije liefde aanhangt. En er komen steeds meer dingen aan het licht, zoals dat Oscar al vijf jaar eerder zijn werk was kwijtgeraakt. En Alexandra heeft een moeder die een roman over de situatie schrijft. De film is tamelijk erotische en broeierig, waar ik met mijn zere rug en arm met tamelijk gemengde gevoelens naar kijk.

Geen opmerkingen: