zaterdag 10 augustus 2019

Groentela

Onze groentela zit propvol. Dat komt: vorige week toen ik nog kon bewegen ging ik wieden en oogsten op de moestuin in Oud-Zuilen. Dat kon alleen maar met de linkerhand, maar ik kon nog gewoon hurken en bukken. Vergeleken met de toestand nu was ik vorige week een wonder van beweeglijkheid. Ik nam mee naar huis: twee koolrabi’s, twee komkommers, een paprika, een krop sla, zes bieten en zes bosuitjes. De megakrop andijvie liet ik wijselijk nog maar staan. Normaal maak ik meteen plannen om ze te gaan verorberen, want de kunst van het moestuinieren is ook het opeten van de oogst. Maar ja, komkommer en koolrabi. En we hadden nog zoveel wortelen en bleekselderij. Wij hebben een issue met de koelkast: we hebben een te kleine koelkast. En geen echte kelder. En met dit zomerweer moet veel in de koelkast, anders droogt het uit.

De afspraak dat ik de recepten uitzoek en Bobby kookt liep deze week een beetje in het honderd. Ik ging dinsdag nog uit eten, Bobby ging donderdag naar de pizzeria in Maassluis dus haalde ik een maaltijdsalade bij AH, woensdag was Bobby moe en wilde hij alleen nog maar zijn snelle spaghetti koken, dus die groentela werd maar niet leger en omdat ik niet veel meer kan dan op bed liggen met zere rug en zere arm kan ik me de hele dag opwinden over de overvolle groentela. Voor de cursus ‘Gelukkig leven’ ben ik helaas nog niet geslaagd.

We doen ons best. Gisteravond wilde Bobby na een lange weekdag weer zijn snelle spagetti maken, en omdat ik zo aandrong heeft hij er zoveel mogelijk groenten in verwerkt, én er een komkommer-koolrabi-sla bij gemaakt. 

Geen opmerkingen: