dinsdag 1 oktober 2019

Beter

Nu ik op de kop af drie maanden Ziek ben krijg ik de melding dat ik vanaf heden in de Ziektewet val. Eerlijk gezegd begrijp ik er weinig van, maar ook al is mijn pols nog lang niet heel, nu ik me weer red op de fiets, in de auto en met tekenen moest ik me maar weer beter melden. Typen kan ik weer aardig, al gaat met de hand aantekeningen maken nog niet. Het UWV-meisje dat mij gedurende twee maanden ziek zijn monitorde had beloofd dat ze op mijn verzoek een keuringsarts naar mijn pols en mijn mogelijkheden zou laten kijken en oordelen, maar never heard of since

Waar meldt men zich beter? Ik snap nog steeds maar weinig van het UWV.  Het bedrijf is effect van een desastreuse fusie van verschillende instanties vele jaren her en die geschiedenis bepaalt denk ik nog steeds alle onbegrijpelijke communicatielijnen. Er zijn twee sites waar ik mee communiceer: MijnUWV.nl en Werk.nl. Bellen mag je niet, alles moet online. Ik denk dat de eerste site over de uitkering gaat en de tweede over de arbeidsbemiddeling. Daar moet ik wekelijks mijn sollicitaties doorgeven. Die roepen ook op tot cursussen ‘succesvol solliciteren’. Daar heb ik ook een Berichtenbox. Dus in die box meld ik me dan maar beter. Dat valt niet mee want je moet inloggen met controle-sms en dat doet het niet. Probeer-het-over-een-paar-minuten-maar-eens-weer. En dan doet het het nog niet. Grr.

Die Berichtenbox blijkt de verkeerde route, het moet via MijnUWV.nl, antwoordt de Bericgtenbox. Niet dat daar een tabje ‘beter melden’ is, maar als je het googelt kom je wel op de juiste pagina. Uiteindelijk vind ik in de brief waarin ze melden dat ik nu onder de Ziektewet val toch een telefoonnummer en dat bel ik toch maar. Alles is nu goed, zegt de juffrouw, ik hoef me geen zorgen te maken, maar een schriftelijke bevestiging van wat er nu gewijzigd is? Nee.

Geen opmerkingen: