maandag 14 oktober 2019

Tegen de regen

Decathlon is een wereldwijde van oorsprong Franse sportretailer. Ik ken de winkels eigenlijk niet behalve dat ik weet dat er in Amsterdam Zuid-Oost al jaren een mega-Decathlon bij de Arena-boulevard zit en dat er nu heel binnenkort ook een filiaal komt in hartje Utrecht in het voormalige C&A-pand, tegenover de Bijenkorf. Ik ben er nooit binnen geweest want ik beschouwde mijzelf niet als de doelgroep.

Maar: de fysio heeft een nieuwe oefening opgegeven met een bal, en ik heb geen bal. En de Blokker en de Zeeman in ons winkelcentrum hebben ook geen bal. De Decathlon! zegt hij.

Binnenkort ga ik een paar dagen wandelen en fietsen en het blijft regenen. Mijn Noorse regenjas is verre van waterdicht, ook niet na het duur impregneren afgelopen juni. Er moet iets nieuws komen, en wel nu. Dus nu heb een argument - zowel de bal als een regenjas danwel poncho - om naar een Decathlon te gaan. Het kan niet wachten tot de opening a.s. donderdag. Maar er is er te Utrecht nòg een Decathlon en wel in The Wall, de rode shopping mall aan de A2. 

Bobby heeft de bolide mee, maar met de fiets kun je er toch ook wel komen. Via de Gele Brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, in het verlengde van de Vleutenseweg. Wat een Megawinkel! En wat een keuze! Ongelofelijk oeverloos. En van heel goedkoop tot heel prijzig en van alles daar tussenin. Voor alle sporten die je kan bedenken allemaal outfits en keuzes. Eigenlijk wilde ik een langere mantel. Maar die hebben ze niet. De poncho’s die ze hebben zijn zwart, knalrood en grasgroen. Die staan dan weer niet bij mijn taupe gymschoenen. Na lang heen-en-weren wordt dir jasje het. Lichtgevend lichtgrijs. Zichtbaar in het donker. Made in Vietnam, dat dan weer wel. En een zwarte regenbroek. 

Bij nader inzien hoor ik heel erg tot de doelgroep van de Declathlon. Buitensport. Wandelen. Fietsen. Fitness. Yoga. En een grote keuze ballen. En zo fiets ik van The Wall geslaagd over de Gele Brug weer terug naar huis. En dit terwijl in Noord-Syrië Assad nu tegen de Turken gaat vechten. Onverdraaglijk. Maar het is wel zo.

Geen opmerkingen: