donderdag 10 oktober 2019

Sonsbeek

M. en ik zijn blogvriendinnen. Wat zijn dat, blogvriendinnen, vraagt u zich wellicht af. Wel, wij bloggen allebei en we volgen elkaar nauwgezet. Al tien jaar. Af en toe gaan we samen een dagje op stap. Vandaag was zo’n dag. ‘Hé, je hebt toch oudroze aan’, is het eerste wat ze zegt als we elkaar treffen bij uitgang Sonsbeek van Station Arnhem waar we afgesproken hebben. Dat gaat over de blog van gisteren. Onze blogs zijn ons onderwerp, onze onderwerpen en onze lieve lezertjes.

Park Sonsbeek is de uitkomst van een aftasten wat we zullen gaan doen waarbij zij geen lange wandeling wil en ik niet naar een museum. Eind van het liedje is dat we een lange wandeling maken en in een museum eindigen. Sonsbeek is prachtig. Alsof je in een sprookje loopt. 

M. heeft bedacht dat we kunnen lopen naar en lunchen in Burger’s Zoo, of in het Openluchtmuseum. Nou wil ik altijd graag naar dierentuinen, maar 26 euro entree vind ik een beetje veel geld voor een lunchje. Dus wordt het het Openluchtmuseum. Dat is even slikken want ik houd niet zo van het Openluchtmuseum. Ooit (zo’n 25 jaar geleden) had ik daar een tamelijk oninspirerende werkconferentie. Wat Doe Ik Hier? Dacht ik de hele dag tussen molens en Zaanse huisjes. We waren daar omdat het het in het midden lag tussen Maarssen en Doetinchem. Elsevier Bedrijfsinformatie heette onze werkgever toen. Bobby was daar meen ik ook bij. We waren toen collega’s. M. heeft ook gemengde gevoelens over het Openluchtmuseum, want toen zij kind was namen haar ouders hun bezoek altijd mee naar het Openluchtmuseum. En de kinderen moesten ook mee.

Als blogvriendinnen praten we de hele wandeling over onderwerpen waar we over gelezen hebben bij elkaar. En over soms enige spanningen met je naaste omgeving die niet wil dat je over hen schrijft, hoe positief en integer je zelf ook meent te zijn. Waar blog je níet over, wil zij van mij weten. Nou eh... Collega’s. Vriendinnen. Buren. Familiebesognes. Het nieuws. De dood van Ella Vogelaar. De inval van Turkije in Noord-Syrië. Boris Johnson. Donald Trump. Het exclusieve afscheidsinterview van Marianne Thieme in De Groene. De klimaatdiscussies. De klimaatactivisten. Alles wat ik in de kranten lees, op Blendle. 

Hoe idioot het is om over een roze parka te anekdoten als Turkije Syrië binnenvalt.

Geen opmerkingen: