maandag 7 oktober 2019

Pepermakreel

Vorige week was ik in Oosterbeek met Nichtje naar de markt. Oosterbeek is een droomoord met alles op de juiste menselijke maat. Een soort Laren, Wassenaar, Aardenburg, Velp. Zo ook de markt, elke donderdag. Blijkbaar moet men best een beetje well to do zijn om op zo'n perfecte maat te kunnen leven.

Waar in de grote stad ook de markt weer allerlei keuzestress geeft vanwege de vele concurrerende kramen heb je in Oosterbeek van alle voedselsooorten hoogstens twee kramen. Allemaal kwaliteit natuurlijk. Ik kocht er onder meer pakjes heerlijke vette stinkkaas en diverse gerookte vis. Dus de koelkast ruikt momenteel nogal. Dat eten moet wel op. 

Dus wat schaft vandaag de pot? Hutspot met pepermakreel. Echt weer een eenvoudig lekker pittig recept, ook voor de af en toe zo naar vlees hunkerende heer gemaal. 

Want dat hoor ik wel van deze en gene: dat vaak moeders zorgt voor vleesvervangers en vaders het er wel mee eens is maar diep in zijn hart het liefst wekelijks zou barbecuen. Misschien dit recept ook weer een mooie gulden middenweg. Erg lekker.

Geen opmerkingen: