zondag 13 oktober 2019

Knutselen

Een favoriete bezigheid tegenwoordig is een tekening laten inlijsten bij de Hornbach. Dat betekent namelijk  dat iemand graag een tekening wil hebben en ophangen. Nu heeft Nichtje het gevraagd. En een tekening fleurt er zo van op, van een inlijsting. Wordt er ‘echter’ van.

Voor de hobbyisten onder mijn lezertjes: Hornbach heeft een geweldige inlijsterij met hobby-afdeling. Ze lijsten ter plekke in. Tegenwoordig hebben ze ook ‘zilveren’ houten lijstjes. Het is er wel druk op zondag. De hoofd-toegangsroute bij Hornbach Nieuwegein is tijdelijk afgesloten, dus nu moeten alle klussers en knutselaars via een smalle B-weg naar de propvolle parkeerplaats. 

Er staat maar één jongen op de lijstenafdeling en hij heeft net pauze, vertelt zijn collega van de verfafdeling. Een half uur. Dit bezoekje is even oefenen in geduld.

Ze nemen hier de tijd voor jou en jouw kunstwerkje. Heel kalm. Wat mij moeilijk lijkt op zo’n afdeling zijn de ongeduldige klanten. Ik vind het knap dat de medewerkers zo stoïcijns blijven. Zelf zou ik denk ik tegen zo’n ongeduldige klant zeggen: ‘Ik ben nog even een kwartiertje bezig met dit lijstje, daarna bent u.’ Maar dan doen ze niet. Vraag me af wat de instructies zijn.

Tijdens het wachten op de inlijster-met-pauze valt mijn oog op een anatomische houten hand. Die spreekt erg tot mijn verbeelding. Maar vandaag ben ik zo ongelukkig met de pijnlijke stijve pols dat ik me niet kan voorstellen dat ik blij zou worden van het object in mijn huis. Dus hoef ik het gelukkig niet te kopen. 



Geen opmerkingen: