zaterdag 12 oktober 2019

Moederskant







We hebben een nieuwe neven-en-nichten-dag, ditmaal van de neven en nichten van onze moederszijde. Om redenen was het er nooit van gekomen en kennen velen elkaar niet goed of helemaal niet, maar nu bijna iedereen boven de zestig geraakt lijkt de tijd rijp. Deze tak van de familie ken ik nauwelijks, en van tevoren zie ik er best een beetje tegenop, maar het is geweldig leuk, en wel in Ermelo. Daar woonde deze opa het laatste decennium van zijn leven. Nu woont een van de nichten er met haar man.

Zus1 en Broerlief hebben voor de gelegenheid een presentatie gemaakt met allerhande genealogische informatie en een uitgebreide slideshow met vele tientallen foto’s uit de diverse familie-albums.  Wat is dat leuk. En verbindend. En onverwacht vertrouwd. Want al die oude familiefoto’s hebben wij als neven en nichten natuurlijk gemeen. Onze moeder kwam uit een groot onderwijzersgezin uit Groningen. En dat daar dan al die namen en data en plaatjes aan verbonden worden. Na de slideshow is het heel geanimeerd, alsof we elkaar al jaren kennen. 

Drie nichten uit Haarlem verzorgen muzikale intermezzi en zingen liederen van de Groningse zange Ede Staal, vanwege dat onze opa en zijn familie uit Groningen kwam. Waaronder het lied ‘Vrouger’.


Geen opmerkingen: