maandag 27 januari 2020

De kroon

De revalidatie is teruggeschroefd naar eens per week. Wel moet ik de vele oefeningen thuis blijven doen. Want ook al denk/hoop ik soms dat het nu wel vanzelf beter gaat - wishfull thinking - dat is wel een beetje maar niet echt zo. Als ik niet steeds oefen wordt de pols weer stijver en pijnlijker. De oefening met het strekken van de pols (minstens een uur achtereen) is moeilijk omdat ik erg moeilijk een uur kan stilzitten. We hebben alles geprobeerd met spalken en dynabands, maar dat wil niet. Daarom heb ik weer een abonnement op Netflix genomen en ben ik helemaal into de serie The Crown.  Heel goed, heel verslavend. Zo zit ik zo een uur stil aan tafel met zo ver mogelijk gekromde pols.

Het ‘wrede meisje’ dat mij behandelt kijkt ook The Crown. Iedereen kijkt naar The Crown. Ook zij heeft soms moeite te geloven wat er allemaal gebeurt bij de Britse Royal Family en gaat dan googelen. Dat krijg je als die royals je niet zo interesseren. Maar het is allemaal waar.

We bespreken ook nog even het tutoyeren, want na het onverwachte ‘u’ een paar weken geleden zegt ze nu ineens weer ‘jij’. Ze heeft een functioneringsgesprek gehad en de kwestie en al haar overwegingen doorgenomen. Ze mag blijven, en ze mag ook weer ‘jij’ tegen mij zeggen.



Geen opmerkingen: