zaterdag 11 januari 2020

De Zorgoutlet


Omdat ik mij nog een beetje zorgen maak over mijn onhandigheid bij het in- en uitklappen van de rollators ga ik naar de Zorgoutlet, om mij daar verder in te bekwamen. Want de twee chauffeurs die mij inwerkten deden het wel voor, waarbij zij vooral waarschuwden dat er zoveel soorten en systemen rollator zijn. De eerste rollator die ik zelf moest inklappen ging het al mis. Ook bij het uitklappen. 

De man van de Zorgoutlet moet een beetje lachen om mijn vraag, maar vindt het natuurlijk goed. Hij doet er een paar voor en zegt luchtig, dat dat wel ongeveer de systemen zijn. Hij kan zich helemaal niets bij mijn zorgen voorstellen, dat zie je zo. Twee probeer ik zelf nog een keer, maar hij vindt het zo’n onzin dat ik maar weer ga.

Raar is dat als je tamelijk ontechnisch en onhandig bent. Als ik een handeling herhaal en herhaal, zodat deze uiteindelijk in mijn lijf en leden zit, dan gaat het wel. Net als bij moeilijke melodieën bij het koor. Herhalen herhalen, tot ze in je systeem zitten. Fascinerend zoals dat werkt. 

Geen opmerkingen: