maandag 13 januari 2020

Steenbokken

Vati en Mutti waren allebei begin januari jarig, dus dat leidt dezer dagen tot enige foto’s op de Geschwister-app. De foto’s die gestuurd worden zijn van 1987 en 1991. Ze ontroeren me, ik ben al bijna zo oud als zij toen. Het moet een Hoogtijdag geweest zijn, veertig jaar getrouwd ofzo. Het waren geen fijne tijden omdat Vati door hersenbloedingen vroegtijdig arbeidsongeschikt en hulpbehoevend thuis was geraakt. En daar was hij niet voor in de wieg gelegd. Wie is dat wel, vraag je je af. Maar als het je overkomt dan moet je er toch wat van maken. Je bent wel omgeven door Steenbokken zegt Bobby, die zelf ook een Steenbok  is. De Steenbokken die wij kennen in de familie vinden we niet erg op elkaar lijken.

'Sterrenbeeld Steenbok is gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Steenbokken zijn erg ambitieus en moeten altijd iets hebben om achterna te gaan dat hun leven betekenis geeft. Steenbokken zijn extreem geduldig en kunnen lange tijd wachten op hetgeen ze willen. Het sterrenteken Steenbok kan zich erg goed concentreren en heeft een actieve geest. Steenbokken zien het leven vaak zwart of wit.

Sterrenbeeld Steenbok is melancholisch en streng omdat ze hun leven leiden door zelfdiscipline en verantwoordelijkheid. Steenbokken worden vaak verward met kilheid, Steenbokken zijn echter niet zo kil. Dit lijkt zo omdat Steenbokken graag alles zelf doen, dan hoeven ze zich geen zorgen te maken dat iets niet gedaan wordt of iets niet fatsoenlijk gedaan wordt. Steenbokken zijn zeer eigenwijs en zijn het daardoor niet snel met een ander eens.

Sterrenbeeld Steenbok kijkt de kat uit de boom, het kan even duren voor ze zich veilig voelen en los komen. Steenbokken houden ervan verbonden te zijn op intellectueel niveau. Steenbokken lachen graag, iedereen die hen kan laten lachen zal zeer gewaardeerd worden. Steenbokken luisteren graag naar anderen en hun emoties, hun eigen emoties geven ze niet snel bloot. Ze staan bekend om hun afstandelijkheid.'

Geen opmerkingen: