zaterdag 18 januari 2020

Pluche

Waar ga je naar toe als je een leuke knuffel wilt kopen. We gaan straks op baby-bezoek en mijn leven lang doe ik al mijn best voor de nieuwe baby de allerleukste knuffel mee te brengen. Knuffels vind ik vaak internationaal onderweg, bij benzinestations, op veerponten, kerstmarkten. Nooit ben ik er actief naar op zoek, ze vallen me toe. Dus ik heb een voorraadje knuffels voor de volgende baby. Maar als ze té leuk zijn dan houd ik ze. 

Zo is mijn laatste knuffel een egeltje dat ik kocht in het Bezoekerscentrum van de Biesbosch. Iedereen die bij mij op bezoek komt is vertederd. Die moet ik niet gaan weggeven. 

Onder mijn bureau vind ik een plastic tasje van de veerdienst DFDS, nog van de overtocht IJmuiden Newcastle. De heenweg had ik een rek prachtige pluche Schotse hooglanders gespot, vast van plan óp de terugweg een of twee te kopen. En toen waren ze op. Dat ik toen maar dit eekhoorntje meenam was ik helemaal vergeten. Van het WWF. Toen ik thuis kwam had ik natuurlijk dat gedoe met het ziekenhuis en het gips en ben ik de beestjes helemaal vergeten. Dat komt nu goed uit.

In Amsterdam was een mooie pluchen beestjes winkel, ik herinner me aan de Klovenierburgwal. Of de Snoekjesgracht. Met louter smaakvolle knuffels. Of die er nog is? En in Amersfoort de firma Speelboek. Maar in Utrecht-stad? Ik moet nodig eens op onderzoek uit. De kinderboekwinkel misschien, of de Hema, of de Bijenkorf?

Geen opmerkingen: