zondag 26 januari 2020

Star Wars IX

Nol had een cadeau bedacht voor Bobby’s verjaardag: een avondje Star Wars in de nieuwe megabioscoop Kinepolis bij de Jaarbeurs. Met zijn vieren. Zij hebben een verleden met Star Wars. Ik ben niet zo op het genre ingesteld. Het is veel visueel spektakel met veel personages en meestal snap ik helemaal niet wat er gebeurt. Niet wat het plot is, wie de personages zijn, waar de oorlog over gaat en waar we überhaupt zijn, om maar wat kwesties te noemen. Maar ik ben geen spelbreker dus ik ga mee. 

Allereerst ga ik altijd alleen maar na de kleine bioscopen met kwaliteitsfilms in de binnenstad: Louis Hartlooper en Springhaver. Dit Kinepolis naast de Jaarbeurs is andere koek. Groot Groter Grootst. 3D, 4D. Enorm grote zalen met mega-projectieschermen en megabakken met popcorn. En een entree in een ongelofelijk stenige ongezellige onpersoonlijke omgeving. Alleen de omgeving is een soort Metropolis.

De stoelen zijn goed. Ruim en het zit lekker. Dat compliment aan deze bioscoop klopt. Van de reclame en voorfilms word ik al bijna misselijk, zo druk en veel. Allemaal geweld en achtervolgingen. Ik waarschuwde Ernie maar vast: het kan zijn dat ik tijdens de film in slaap val, uit pure afweer tegen het spektakel. Zij snapt er niets van. Zij vinden Star Wars ontzettend leuk. 

Achteraf valt het best mee en vond ik het wel leuk. Ik snap inderdaad het verhaal niet, wie wie is en hoe de relaties zitten, wie tegen wie vecht en waarom. Maar zij snappen dat eigenlijk ook niet en genieten er desondanks enorm van. De tweede helft raak ik wat aan het spectakel gewend en kijk ik zonder in slaap te vallen. Ik ben zelfs zo nieuwsgierig dat ik mij kan voorstellen dat ik deel I t/m VIII op video zou gaan kijken.

 

Geen opmerkingen: