woensdag 5 februari 2020

Barbershop Blues

We gaan vanavond weer een nieuw nummer instuderen, nu iets moderners, een rag. Gecomponeerd door Saundra Jeanne Berry Musser, geboren in 1937, verder weinig over te vinden. Leuk om te zien hoe deze dirigente wat schwung in de kindertjes brengt. Hoe gaat ónze dirigente dit aanpakken?

Het instuderen heeft nog wel wat voeten in de aarde. Voor dit stukken hebben we 9 geluidsbestandjes in de appgroep, en waarschijnlijk in de haast waarmee de dirigente ingezongen heeft zijn er wat fouten bij het benoemen van de bestandjes gemaakt. En ook staat ergens dat de alten vanaf maat I het middensysteem gaan zingen, wat normaal de balk can de mezzo’s is. Maar ik had net alle nieuwe alt-partijen geel gehighlight. Het is al zo pittig allemaal, dan moet je niet verkeerde regels gaan highlighten. 

Dat levert weer een half uurtje zoeken naar ‘verwijderen markeerstift’ op. Je hebt geen idee waar men allemaal markeerstift van kan verwijderen: kleren, behang, leren banken... maar papier? Uiteindelijk vind ik dé tip: een wattenstaafje met citroensap en vrijwel wég is de markeerstift.

Geen opmerkingen: