vrijdag 21 februari 2020

Willekeur

Het gaat op het koor ook over de sjaals voor het aanstaande optreden. Linda heeft voorgesteld dat we allemaal effen zwarte kleren dragen en daarop een kleurige sjaal. En niet te duur.  Al googelend op 'goedkope shawls' kom ik op diverse moslim-sites terecht.

Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat je ook een lap op de lapjesmarkt kan kopen en dan zelf naaien, maar niemand die dat gaat doen. Ook zijn er koorleden die op tilt slaan bij het woord 'geel'.

En dan gaat het in het café ineens over de begrippen 'willekeurig' en 'at random'. Want Linda had eerst voorgesteld 3 kleuren te nemen en dan die te verdelen over de sopranen, de mezzo's en de alten. Ik denk meer aan 8 kleuren en die at random te verdelen. Uit te strooien.

De dames hebben het wel tien minuten lang over hoe je de sjaals 'willekeurig' verdeelt. Ik zeg: iedereen pakt gewoon een kleur die zij mooi vindt en dan zien we wel. En dan mogen ze ook nog onderling uitruilen. Briljant! vindt de rest. Dat het dan ook niet geeft als er ineens drie blauwen bij elkaar staan. Want dat is willekeur.

Geen opmerkingen: