woensdag 5 februari 2020

Kleurtjes

Op de cursus moeten we elkaars cv's bekijken. Snel. 30 seconden krijgen we voor elk cv. En de juf weet te vertellen dat er gemiddeld 6 seconden naar je cv wordt gekeken. Of de cv's worden door robots gescand. En dan kijken ze vooral naar de foto en naar je laatste werkgever, hoe lang je bij werkgevers zit en blijft. Wat valt je op. Wat blijft je bij. En dat er sjablonen zijn om cv's op te fluffen.

Je kan er wel over pruttelen, dat die 62 jaar een groter probleem is dan de opmaak van het cv, en daar heb ik vast gelijk in, maar dat hoeft natuurlijk niet uit te sluiten dat je kan ook zorgen dat je cv iets opvallender is. Ik een uur naar sjablonen kijken. er blijkt een hele handel in cv-sjablonen. Je moet ze ook online invullen, al je hebben-en-houwen, en dan betalen voor je opgemaakte pagina. Dat ga ik niet doen.

Dus dan maar in Word gaan knutselen. Het kost me drie uur, waarvan een uur voor het verwijderen van de lijntjes van de kolommen. Zus2 heeft ook een cv-cursus gehad en ik vraag het cv dat ze samen met haar gemaakt hadden en dat is bijna net zo opgemaakt als die van mij. 

Geen opmerkingen: