woensdag 19 februari 2020

Margreet heeft de groep verlaten

Ik had Hani501 voor haar verjaardag afgelopen september een kaartje bedacht voor de lunchvoorstelling ‘Margreet heeft de groep verlaten’ door Mug met de Gouden Tand. Vandaag is het zover. Theater Bellevue. De zaal bestaat voor 98% uit 60+-dames. Het gaat over app-groepen, welbeschouwd een zeer recent fenomeen. De smartphone-verslaving (en de haat-liefde-verhouding tot het ding) heeft ook met de app-groepen te maken. Mensen die er veel en ook veel irrelevants op posten. Aaf Brandt Corstius heeft het stuk geschreven. Het is heel geestig. Best geestig. Kon wat wranger wellicht. 

In het publiek ontwaar ik Ex. Ze heeft een oranje parka aan en lijkt heel blij me te zien. Geeft toch een schokje. ‘We moeten gauw eens afspreken!’ ‘Ja!’  We checken de wederzijdse contactgegevens en alles klopt nog. Tot gauw! Dag! Dag! 

Het is heel Amsterdams publiek. Ons soort mensen, zeg ik. Maar is dat wel zo? Hani501 woont te Heeg en ik te Utrecht. Daar zijn de dames anders. Zeker niet Amsterdams. Zijn of worden wij wellicht Amsterdams-àf?

Geen opmerkingen: