zaterdag 29 februari 2020

Puberdagje uit

Never a dull moment. Zus4 en ik maken een strandwandeling bij Warnemünde aan de Oostzee, waar de zon schettert en de wind waait. De altijd zo kalme oost rolt golven naar het strand waar grote hopen witzand liggen om het op te hogen. Ooit was ik eerder in Warnemünde, niet lang na de Wende denk ik, toen was er nog tamelijk DDR-sfeertje. Alleen een gebouw dat de Teepot heet herinnert nu nog aan de DDR-architectuur. Het is hier nu vooral duur en deftig.  Prachtige hotelvilla’s, dure appartementencomplexen. Veel scheepvaart ook, grote veerboten varen van Rostock naar Scandinavië en de Baltische staten. Het is vergelijkbaar met Lübeck en Travemünde, westelijk van hier.

We eten een pizza en gaan dan naar Rostock om naar de film te gaan. Rostock is ook veel weelderiger geworden. 

Ik heb de prijswinnende Koreaanse film ‘Parasite’ voorgesteld. Alle films zijn hier (Duits) nagesynchroniseerd. Ik dacht dat het een leuke film zou zijn, maar hij is nogal gewelddadig op een bepaald moment. Horror heet dat.

In de nacht halen we bij een Burger King Drive in het industriegebied een cola-light. We zijn met de Skoda van de jongste zoon des huizes. Op de snelweg gaat zijn olielampje branden. Wij van de snelweg af en in het stikdonkere MeckPom op zoek naar een lantarenpaal om de voorklep te openen en de motorolie bij te vullen. Twee zestigsters en route. Het voelt eerder als een puberdagje uit.

Geen opmerkingen: