dinsdag 8 september 2020

De postbode

Annemiek Schrijver (van het tv-programma ‘De Verwondering’) maakt tegenwoordig ook podcasts. Vandaag zie ik op haar Facebook dat ze een podcast heeft gemaakt met ene Maria, postbode en met een website genaamd Maria Ontwaakt. In haar tv-programma’s heeft ze vooral min of meer Bekende Nederlanders, en ik stel me zo voor dat ze voor haar podcasts onderwerpen kiest die niet zo in het format passen of die de redactie afgekeurd heeft. En dat ze die dan lekker toch doet.

Dus Maria de postbode. Die is in haar vijftiger jaren, ze verloor haar baan (en haar man en haar moeder en haar hond), ze rookte en dronk veel, maar is nu ‘ontwaakt‘ en op de goede weg. En ze geeft haar lezers en volgers goede raad. Maria woont in een klein dorp boven Hoorn, ze werkt tegenwoordig als postbode en is daar onverwacht tevreden mee. Ze is een beetje boeddhistisch maar ook weer lid van een kerk. Dat verbaast Annemiek. Die zou dat denk ik nooit doen. Maria vertelt dat ze vrijgemaakt gereformeerd is opgevoed (‘O!’ reageert Annemiek, ‘dan zijn wij Zusters!’), maar nu maar lid geworden is van de dichtstbijzijnde kerk. ‘Gewoon om ergens bij te horen.’ 

En tussen de tekst door hoor ik hemelse muziek. Dus ik vraag (op Facebook) wat dat voor muziek is en het is het ‘Ave Maria’ van Caccini maar misschien ook van Vavilov. Nooit van gehoord. Maar mooi! Wat een leuk cadeautje, zo’n uitzending.



Geen opmerkingen: