maandag 14 september 2020

Te Doesburg

Will en ik doen een tweedaags uitje rond Doesburg. Net ten oosten van Arnhem. De IJssel en de Oude IJssel. We hebben een rondwandeling gevonden van 22 km en we parkeren en starten in Laag Keppel. En dat met een hittegolf. Niet te geloven. Gelukkig hebben we ons badpak mee en kunnen we zwemmen. Het is prachtig stil hier. Afwisselend. 

Doesburg is een erg leuk aangenaam mooi stadje, veel regentenhuizen en alles erop en eraan.  We eten bij een kersvers Indonesisch restaurantje. Mama, papa, klein dochtertje, en oma met een vriendin op het terras. Heel lekker. Rowena’s Rijdende Rijsttafel. Mmm!

We overnachten bij een Vrienden op de Fiets, weer een met een tuinhuis, waar je ook als wandelaar mag slapen. Het is nog 4 km lopen van Doesburg, dat trekken we niet, in het vroege avondduister nemen we bus 27 naar Arnhem, de buitengebieden in, naar een bioboerderij met 70 koeien. Ze pachten van het hiernaastgelegen Landgoed Bingerden. De blokhut is ook te huur via Bed & Breakfast De Klaverbloem. Blijkbaar is het een business model om via beide kanalen te verhuren. 

Dit is al mijn tweede topervaring via Vrienden op de Fiets, de eerste was ruim een maand geleden in een Noorse blokhut in een bos in Heilige Land Stichting. Voor de vaste prijs van slechts €22,50 pp per nacht. Het geeft een fijn gevoel dat niet iedereen het onderste uit de kan haalt.

Geen opmerkingen: