zaterdag 26 september 2020

Naar Langbroek

De bonusdochter van mijn Bayerische Freundin is verkouden, heeft lichte verhoging en moet dus getest. Daarom was de Bayerische woensdag niet op koor. Het kostte dágen om ergens getest te kunnen worden - ik hoor van mensen die naar de RAI in Amsterdam gestuurd werden - en de bonusdochter van de Bayerische Freundin kwam uiteindelijk bij een teststraat in Apeldoorn terecht. De wachttijden in de buurt van Utrecht zijn té lang. In Apeldoorn bleek het helemaal niet druk. Maar goed, tot de uitslag daar is moeten zij zoveel mogelijk binnen blijven. Maar de Bayerische Freundin zou net naar haar Mutti in München.

Of ik desondanks wel met haar wil fietsen. Dat wil ik wel. We fietsen naar Langbroek (dat is bijna Wijk bij Duurstede) om even bij te kunnen kletsen. (55 km: Amelisweerd, Bunnik, Odijk, Langbroek). Onderweg belt haar Mutti steeds of ze al weet of ze komt. ‘Nein Mutti, ich weiß noch nicht. Ich melde mich sofort wenn ich mehr weiß!’

Reizen naar Duitsland is ineens een enorm ding. De andere Duitse koorvriendin is momenteel met haar man in het Zwarte Woud op vakantie en zij zijn in geen Duits hotel meer welkom. Die reizen nu door naar Italië. Op hoop van zegen.

Het waait heel hard, wind tegen, en het is ijzig koud. Als we om op te warmen een soepje nuttigen te Langbroek komt de uitslag: de bonusdochter is negatief getest. Dat is positief nieuws. Ze kan haar Mutti geruststellen: 'Mutti, ich komme morgen.' Nu nog een vlucht boeken. Zij kan op het vliegveld te München getest worden. Gratis.

Ik heb intussen uitgezocht hoe dat zit met commerciële tests. Die kosten € 149 euro per persoon. Wat een geld! Als je voor 10.30u je laat testen garanderen ze om 22u de uitslag. Dus als wij op vrijdag vertrekken moeten we ons op donderdagochtend laten testen. En dan huisje boeken. We wachten nog maar even. Wie weet hoe de dingen zich ontwikkelen.

De terugweg regent het. Brr. En de wind is weer tegen. Langbroek is mooie bestemming, maar door al het gepraat over Duitse reizen heb ik niet zo goed om me heen gekeken. Deze tocht moet maar eens over.

Geen opmerkingen: