woensdag 23 september 2020

Celica

We hebben deze maand ineens wat pech met de Celica. Eerst de APK waarbij de remschijven en remblokken vernieuwd moesten worden, alsook twee banden en een koplamp. Incourant modelletje. Dat geldt voor elk onderdeel aan deze auto. 

Een week later was ineens de accu op. En vandaag is er weer een koplamp kaduuk. Dat gebeurt té vaak. Kom, we rijden even naar Dirk, zeggen we. Dat is onze garage. Zo om half vijf zijn ze meestal wel klaar met het werk en als je dan zonder afspraak langsrijdt dan willen ze vaak wel even kijken. Dirk vindt ons wel ok, want trouw de auto in onderhoud bij hem.

De teller van deze Celica (2003) staat inmiddels op 253.000 km. Tot nu toe hebben we er niet veel problemen mee gehad. Dirk vindt ook dat het best nog kan. Ja je moet af en toe een onderdeel vernieuwen. Hij heeft ook een klant met een oudere Citroen CX, vertelt hij, die hem ook niet weg wil doen. 

Niet de lamp is stuk, blijkt, maar een stekker waar die lamp aan hangt. Die is doorgebrand. Ze frutten er een nieuwe stekker in en klaar is Kees. We hoeven niets te betalen. Servies, zegt Dirk. 

Geen opmerkingen: