maandag 21 september 2020

Te Heeg

Er is er een jarig en dat vieren we. Te Heeg. Hoe is het, vraagt I. en zonder er bij na te denken zeg ik: ‘Wij zijn Code Rood’. Oeps. Wat zeg ik nou?

Eigenlijk weet niet eens of het klopt, ik weet alleen dat afgelopen vrijdag sommige provincies strengere maatregelen hebben gekregen vanwege de coronabesmettingen onder de studentenpopulatie, waaronder Utrecht, en dat Duitsland en België Noord-en Zuid-Holland tot Code Rood hebben gebombardeerd. Dat betekent dat Duitsers en Belgen thuis in quarantaine moeten als ze de Randstad bezocht hebben. Misschien mogen Randstedelingen ook niet meer naar Duitsland en België. Nederland bestempelt zelf ook diverse Europese regio’s als Code Oranje of Code Rood. De meningen over die codes zijn alles behalve eenduidig.

Tot nu toe voelde me niet erg aangesproken, ik volg de regels zoals ik dat al zes maanden doe, en ik ken geen mensen met Corona, geen studenten en geen ouders van studenten. Texel hebben de Duitse toeristen in aller ijl verlaten. In Heeg zitten er wel Duitsers op het terras. Bobby en ik wilden nog wel een weekje naar Duitsland, België of Noord Frankrijk. Kan dat wel?

Geen opmerkingen: