zaterdag 6 november 2021

Gast aan tafel

Ik wil wel weer eens een gast-aan-tafel en nodig Hans uit. Bobby vindt het best, zolang ik kook. Dat is goed. Hans zelf kookt heel mooi, doorgaans volgens de richtlijnen Jamie Oliver, daar wil je dan niet voor onder doen. 

Maar de uitdaging is groot: Bobby glutenvrij, ik koolhydraatarm en Hans denkt ook aan zijn gewicht, maar volgens een andere filosofie dan ik. Dat is best een uitdaging. Veel groente is de overeenkomst.  

Vooraf kies ik groenteballetjes (bloemkool) met rodebietencrème. Het is een Belgisch recept met bietjes en ‘platte kaas’. Dat blijkt gewoon kwark te zijn. Vooral die bietencreme is heel verrassend.

En als hoofdgerecht maak ik een herfstige traybake met pompoen, champignons, paprika rode ui en ontbijtspek. En aardappeltjes daarbij voor de koolhydraatetende mannen. En natuurlijk nog wat groente en sla. Kan ik ook zeer aanbevelen. 

De recepten:

Geen opmerkingen: