dinsdag 11 oktober 2011

City Ost

Dit jaar ben ik met RoRo7 naar Frankfurt. Het is alweer anderhalve maand geleden dat we Jeannette met de onmogelijke opgave belast hebben om een léuk betaalbaar hotel voor ons te vinden, niet te ver van de Messe, met gratis Wifi. Dat was een belangrijk selectiecriterium. We hebben allebei ons netboekje mee.

Vorig jaar zaten Vinnie en ik in een heerlijk minkukelig hotel van een Pakistaan te Hoechst, een pittoreske voorstad met een beeld van een pittoresk pleintje. Dat hotel hoef ik niet meer, maar wel in dat stadje én gratis wifi. Dat ging niet samen, weet ik nog. Of het was een hotel dat een half uur lopen was van dat pleintje. Ik heb al lang verdrongen wat Jeannette allemaal wel niet geprobeerd heeft voordat we eindelijk zeiden: Doe dan dat B&B Hotel City Ost à 150 euro per nacht maar. Dat is goedkoop tijdens de Messe. 

De taxichauffeuse ként het niet eens. Het is nieuw. Een formule. Fris en fruitig maar met beetje kaal materiaal. We hebben beiden een vierpersoonskamer van zo'n 10 vierkante meter, boven elkaar. Met bankbiljetten aan de wand. Nou ja! Eigenlijk zijn we we al tevreden als we maar gratis wifi hebben.

De dames aan de receptie leggen het uit, hoe dat werkt met die wifi, want je moet wel inloggen, maar ze spreken een beetje abacadabra. Het is en blijft voor ons een beetje onbegrijpelijk dat we op internet - waar we geen toegang toe hebben -  internettoegang kunnen krijgen. We zitten allebei wat te pruttelen tegen de uitleg van de dames, tot we concluderen: Eerst maar eens proberen.

Bij de receptie zegen ze: Het is het een of het ander. Het is óf uw Netbook óf uw iPhone. Ja maar we willen allebei! Als het écht belangrijk is dan moet u maar een usb-stickje kopen, zeggen ze. Nu is het dus de vraag of ik mijn nieuwe spel Wordfeud nog wel kan spelen. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: