dinsdag 5 oktober 2010

Höchst


Höchst is heel oud. Het ligt aan de Main, maar dan 15 km ten Westen. Hier zijn geen bommen geworpen, hier is het het oud en heel onnadrukkelijk beeldschoon. Er staat een Schloss en de oudste Kirche van Deutschland uit het jaar 850 en allemaal schitterende vakwerkhuizen. Wat een droom. De zwart-wit-tekening is volgens internet het oudste plaatje van Hochst uit 1620.

Het Hotel am Schloss is - hoe mooi de naam ook klinkt - inderdaad het ergste hotel ooit, gerund door een Iraniër, die zowel een ayatollah als Mao aan de wand heeft hangen. Er zijn hier ook hele mooie hotels. We betalen elk 360 euro voor drie nachten, en omdat Danny bij Vinnie op de kamer komt moet er nog eens 150 euro bij. Normaal kosten die kamers waarschijnlijk 25 euro per nacht.

Mijn hotelkamer stinkt naar rook, maar als ik de andere kamers probeer dan blijken die ook te stinken. Mag ik alstublieft wel een handdoek? Nu al? Ja, graag nu al. Nee, Frühstück biedt hij niet meer. Dat wou zijn vrouw niet meer doen. Und die Frau ist heutzutage in der Ehe die Cheffin! Vinnie raadt hij aan nooit te trouwen. Vinnie reageert op superieure toon: 'I won't.'

Later vertrouwt de eigenaar me toe dat het hotelwezen een hard gelag is. Dat er een paar beurzen zijn waar ze geld mee verdienen: de boekenboers, de autobeurs en de textielbeurs. Dan kan hij even zijn rekeningen betalen. Verder komt er geen hond.

Geen opmerkingen: