zaterdag 16 oktober 2010

Herfstvakantie

De Duitse neven hebben herfstvakantie en zijn in Amsterdam. Ze worden groot, haast te groot om nog Kwik, Kwek en Kwak genoemd te worden. De karakters botten ook uit en uit en bovendien worden ze puber. Ik neem ze mee naar het Waterlooplein, lijkt me leuk, maar zij zijn meer voor de Kalverstraat. Zuslief koopt een Nepalese trui op het Waterlooplein, en de jongens ansichtkaarten in een toeristisch winkeltje, maar echt leuk vinden ze het pas wanneer ze schoenenwinkel en schoenenwinkel uit mogen in de Kalverstraat, met af en toe een uitje naar een telefoonwinkel. 

Eigenlijk willen ze ook alleen maar met hun handy's spelen en zijn ze op zoek naar wifi-hotspots. Maar ik hou toch van ze, en ik ben populair als tante met èn een iPhone èn wifi. Maar het wordt helemaal een bijzonder bezoek als om half elf Studio Sport begint en alle beeldschermen in huis tegelijk op groen gaan. Voetbal. Zuslief en ik verschansen ons maar met een glaasje witte wijn op de logeerbedden in het kapelletje. Daar is geen beeldscherm.

De bel gaat ook nog twee keer. Diverse familieleden is  ter ore gekomen  dat de Duitse tak in het land is en komen spontaan aanwaaien. Uur of 22. Hallo allemaal, leuk dat jullie er zijn, maar ik ga maar even door met luchtbedden opblazen. First things first. Om 23 uur komen ook nog Nichtje en Jongste Nichtje met hond 'belletje lellen'. Ze zijn opnieuw niet te weerstaan en zo wordt het weer heel laat.

Geen opmerkingen: