vrijdag 1 oktober 2010

Surseance

Surseance van betaling. Het is zo'n woord waar ánderen mee te maken hebben. Niet jijzelf. Ik blog niet zoveel over het werk, het zou wel de moeite zijn, Bobby vindt dat ik er een BOEK over moet schrijven, maar mij lijkt dat niet zo opportuun. En dan had ik er al lang aan moeten beginnen.

Maar vandaag zitten we opeens in een situatie van surseance van betaling. Het begint met een telefoontje om 23 uur, dat ik om 23.30 nog moet doorgeven aan anderen. En dan vanochtend om 09 uur sharp peptalk op de zaak. Alles komt goed. Met ons is niets aan de hand. Surseance, zegt ze, betekent credietbescherming. De bank gelooft in ons. We moeten vertrouwen hebben in de doorstart. Alles komt goed. En ik geloof het ook nog. Echt. Wat moet je anders. En dan mag ik de hele dag bellen. Zeggen dat het goed komt. Je leest op internet waarschijnlijk dramatische berichten, maar voor ons is dat niet zo dramatisch. Alles komt goed. We krijgen allemaal alleen even geen geld. Maar dat komt wel. Ik weet alleen niet wanneer. Zodra ik meer weet bel ik weer.

Bien reageert als ik haar bel: 'Maar 95% van de surseances leidt tot faillissement.' Hoe weet ze dat? 'Ja dat heb ik net ook maar gegoogeld'. Tja, daar was ik even niet aan toe gekomen vandaag.

Om 17.01 uur komt van de Holding een gepersonifieerde e-mail, met de tekst:  'Beste Lucie Theodora, via deze weg willen we jullie zo goed als mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Er leven veel vragen, dat beseffen we. Op veel vragen hebben we nog geen antwoord. We werken er echter keihard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Vandaag is er – na het benoemen van de bewindvoerder – de hele dag intensief overleg geweest tussen de directie, de bewindvoerder en een aantal geïnteresseerde partijen, FNV-KIEM, CNV, alsmede de voorzitter van de COR. Op dit moment ligt de prioriteit bij de salarisbetaling. We verwachten in de loop van dinsdag daar nadere mededelingen over te kunnen doen. Ook streven we ernaar om in de loop van die dag met nadere informatie te komen.' De  mail is ondertekend door de Grote Baas en de Bewindvoerder. Die heet Wouter Jongepier, ook wel weer een goeie naam.

Wikipedia over surseance
KvK over surseance

Eerdere aflevering en nòg eerdere aflevering

Geen opmerkingen: