woensdag 6 oktober 2010

'Gott, Geld & Gewissen'

In de LeseZelt, een soort ouderwetse circustent, is om 14 uur een bijeenkomst met Pater Anselm Grün en Jochen Zeitz, die samen een boek presenteren getiteld Gott, Geld und Gewissen. Ik ben erg benieuwd naar deze pater, die al 15 miljoen boeken verkocht heeft, en laat er even een persbijeenkomst over de toptien van de uitgeverijen wereldwijd voor schieten.

Anselms mede-auteur van dit boek is Jochen Zeitz, de CEO van Puma (sportmerk), een wereldwijd bedrijf met 2,5 miljard euro omzet. Ze kwamen met elkaar in contact door een psychotherapeute en er was een klik. Ze wilden eerst met zijn drieen een boek maken, maar dat bleek te complex. Toen zijn deze twee notoire rijkaards doorgegaan. Volgens de interviewer verdient Zeitz 7 miljoen euro per jaar. Bij Anselm komen alle inkomsten ten goede aan het klooster, met 300 bewoners. Zelf heeft hij genoeg aan wat geld op zak voor een kopje koffie onderweg en benzine.

Maar wat ze gemeen zeggen te hebben: beiden willen ze gewetensvol ondernemen, ecologisch, duurzaam, eerlijk. Een voorbeeld te zijn voor andere ondernemingen. Het motto van Anselms bedrijf het klooster is Geloof, Hoop & Liefde, het motto van Jochen: fair, eerlijk, creatief en positief. Daar wordt alles wat hun bedrijven doen aan getoetst. Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen.

Het is mooi Anselm daar in totale rust te zien zitten en indruk te zitten maken. Zeitz komt helaas meer aan het woord. Helaas lukt het niet de eigen foto te uploaden. Men hope maar dat dit het gevolg is van de overbeladen wifi hier, en niet met de kwesties te Capelle en omstreken. Vinnie lukt het ook niet te twitteren, en hij heeft geen abo van de zaak.

Geen opmerkingen: